24 szeptember 2015

Hogyan írjunk simtale-t? 1. rész - Ne rohanjunk neki a falnak!


Gondolkoztál, és arra jutottál szívesen írnál egy simses sztorit? Nagyszerű ötlet! Azonban érdemes figyelembe venni néhány tényezőt, mielőtt belevágnánk a fejszénket az írásba.


      Mekkora az elhatározás bennünk?
Többször látok sajnos olyat, hogy valaki belekezd egy tök jó történetbe, azonban még sincs benne elég kitartás ahhoz, hogy folytassa. Ez nem csak az íróra nézve szomorú, de az olvasókra is, akiket magával ragadott a történet, mégsem olvashatják tovább. Ezért azt javaslom, jól fontoljuk meg, hogy belekezdünk-e a taleírásba, és van-e bennünk elég kitartás, mert ha nincs, egy idő után könnyen beleunhatunk.

      Mennyi időt tudunk rá szakítani?
Az is megesik az ember fiával/lányával, hogy nem gondolja végig, mennyi időt igényel egy sztori megírása. Ki kell gondolni egy ötletet, szereplőket és helyszíneket gyártani hozzá, megírni a történetet, leforgatni és akkor végső simításokat, mint a képszerkesztés még nem is említettük. Szóval, aki belevág egy simtale írásába, gondolja csak végig, hogy Rómát sem egy nap alatt építették.


      Megvan-e hozzá a kellő felszerelésünk?
Nos, igen, simses sztorit nem lehet írni sims nélkül. Tehát elengedhetetlen tényezője az írásnak, hogy a Sims valamelyik része telepítve legyen a gépünkön. Azt hiszem, a legjobb Sims részek a sztori íráshoz a Sims 2 és a Sims 3. Én speciel a Sims 3-at jobban szeretem, főleg az simszerkesztője miatt, de ki-ki válogatja. És persze még jobb, ha néhány kiegészítő is rá van pakolva az alapra. Ha például egy lovas talet szeretnénk írni, illik beszerezni a Házi kedvenc kiegészítőt, karácsonyos tale esetén pedig az Évszakokat. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése